10 megosztás

Vicces troll módszer

A legviccesebb ballib vitataktika a következő a Facebookon.

Ha a fanatikus ballib egy számára elfogadhatatlan kommentet talál egy cikk alatt, nem csak ott válaszol, hanem felkeresi a kommentelő profilját, ott negatív lájkot tesz 10-15 fényképhez, majd kommentel is pár posztnál.

Eddig rendben, de most jön a trükk. Mindezek után az illető blokolja a célszemélyt! A blokkolás egyik mellélhatása pedig az, hogy blokkolt felhasználó kommentjére nem lehet válaszolni. Így akarja a “vitázó” elérni, hogy az ő kommentje legyen az utolsó, mintha az ellenfél érv nélkül maradt volna.

Nekem a Facebookon se szokásom bárkit kitiltani, blokkolni, vagy kommentet törölni. De az ilyen esetekben kivételt teszek: minden ilyen blokkolós-álvitázós ember utolsó kommentjét törlöm. Csak az utolsót, így viccesebb.

Egyébként nem vagyok igazán aktív a Facebookon.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás