10 megosztás

Mi lenne ha lenne háború?

Mi lenne, ha még az április választások előtt lenne orosz-ukrán háború? Háború alatt bármilyen fegyveres konfliktust értve, mert igazi, nagy háború eleve kizárt.

A ballibek gondolkodása ebben az esetben hamis alapokra épít. Egyrészt jönnének a remények, most majd az USA leváltja Orbánt “árulása” miatt. Másrészt a nép állítólag emiatt Orbán ellen fog fordulni.

Nos, egyik se igaz.

Ha az USA-nak tényleg elsőrendű téma lenne Orbán magatartása, s lenne erre eszközük, már rég leváltották volna. Háború nélkül is. Ha valaki a negyedrészét csinálta volna 25 éve annak, mit ma Orbán csinál a nyugat ellen, nem lett volna megtűrve egy hónapig se.

Ami pedig a népet illeti, még a ballib törzsszavazók se hiszik el, hogy Putyin veszélyes lenne Magyarországra, harcolni pedig amerikai érdekek miatt senki se akarna.

Sőt, Orbán “árulása” pozitív értékelést hozna, hogy az országot kihagyta egy háborúból.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás