10 megosztás

Ha nincs gyermek, nincs jövő – Kormányzati tájékoztatás

Ha a jelenlegi kormánytöbbség újra bizalmat kap az áprilisi választáson, akkor nemcsak folytatódni fognak a mostani családtámogatási programok, hanem még újabb elemekkel fognak kiegészülni, és amennyiben a gazdaság jobban teljesít, mértékük emelkedni fog.

Orbán Viktor kormányfő a közrádióban azt mondta: személyes célkitűzése ebben az ügyben, hogyha valaki gyermeket vállal, anyagi életkörülményei ne nehezebbek legyenek, hanem javuljanak, mély meggyőződése: ha “nincsen gyerek, akkor nincsen jövő”.

Mi a saját gyermekeinkre szeretnénk hagyni az országot, nem pedig idegenekre, ezért ha van gyermek, akkor van jövő, ha nincs gyermek, nincs jövő se a családnak, se az országnak” – jelentette ki, hozzátéve, ez az első mondata a kormányprogramnak 2010 óta.

Európában a magyarok költik családtámogatásra arányosan a legtöbbet a költségvetésből, nincs olyan ország, amely “a pénzügyek nyelvén is olyan fontosnak tartaná a gyermekeket és a családokat”, mint Magyarország. “Mi nem akarunk bevándorlóország lenni”, az lehetetlen, hogy “idegen felnőttekkel pótoljuk a hiányzó magyar gyerekeket”. Az a cél, hogy olyanok legyenek Magyarországon a körülmények, hogy a családok merjenek vállalni gyermekeket – fűzte hozzá a miniszterelnök.

 

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás