10 megosztás

Demagóg belemagyarázás

Talán legidegesítőbb jellemzője a ballib propagandának a kényszeres belemagyarázás. Különösen akkor volt ez nagyon erős, amikor ballib teljhatalom volt a médiák terén.

Meséltem, hogyan lett annak idején Bod Péter Ákos náci gazember a ballib médiákban, amikor még MNB-elnök volt. Bod egyszer úgy döntött, nem hallgat a szakértőkre, hanem ő maga választja ki az új magyar érmék dizájnját. Ekkor jött a ballib értelmezés kb. a következő módon: a nem dizájner beleszól a szakemberek dolgába = nem ismeri el a szakértelmet = egyetért Csurkával aki szerint a szakértelem bolsevik trükk = tehát antiszemita, mert az antibolsevizmus kódolt antiszemitizmus = tehát náci.

Abszurdum, amikor most a fideszesek ugyanezt csinálják. A választási kampány hevében.

Karácsony Gergely azt mondta: “Parkba építkezni olyan, mint a templomban belepisilni a szenteltvíz tartóba, ami belefér, csak tönkre teszi azt, amiért ott vagyunk.” – nos, ez persze egy marhaság, de ebből azt kihozni, hogy KariGeri kiáll a szenteltvíz tartóba pisilés kb. ugyanaz, mint Bod esete az érmékkel.

Ez mire jó? Segíteni akarnak a ballib kampánynak?

A KariGeri-féle eszköz neve egyébként hiperbola (hüperbolé), ez egy szókép, melynek fő eleme a túlzás.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás