10 megosztás

Béremelések, adóvisszatérítés, 13. havi nyugdíj – Adta hírül a kormány

Februárban már érezhető minden intézkedés hatása a pénztárcákban.

Rekordmagas, közel hétszázalékos gazdasági növekedés volt Magyarországon tavaly, ezért szeretnénk, hogy e növekedés eredményeiből minél többen részesüljenek.

Februárban megérkezik az első teljes 13. havi nyugdíj. A baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat, mi bő egy évtized gazdasági eredményeire támaszkodva vissza tudjuk adni.

Ebben a hónapban visszautaljuk a gyermekes munkavállalók számára az általuk 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót, és a 25 év alatti fiatalok is kézhez kapják az első adómentes fizetésüket. Ez önmagában is 21 százalékos fizetésemelést jelent a számukra.

A 200 ezer forintra emelt minimálbér és a 260 ezer forintra emelt garantált bérminimum, valamint a megemelt közfoglalkoztatotti bér kifizetésére szintén februárban nyílik lehetőség. Kifizetjük a rendőröknek és katonáknak a megígért hathavi fegyverpénzt. Az orvosok, ápolók, szociális dolgozók, pedagógusok, közszolgálatban dolgozók ugyancsak megemelt bért fognak kézhez kapni.

Mindezekkel együtt idén is csökkenni fog, 5 százalék alatti lesz a költségvetési hiány, ezzel a vállalással Európában Magyarország a középmezőny elején van.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás