10 megosztás

A meddőségi vizsgálat

Van egy Leslie Nielsen jelenet a Csupasz pisztolyban, melynek lényege a spermaadás komikuma. Nos, velem majdnem megesett ez, de talán még viccesebb alakban.

1988 késő őszén elmentünk meddőségi vizsgálatra. Mert hogy nem következett be még terhesség.

Kicsit füllenteni kellett hozzá: hogy már 3 éve próbálkozunk sikertelenül. Nekünk a szexuális életünk tartalma akkor még csak kicsit több mint 2 év volt, de hozzáhazudtunk még pár hónapot.

Én azt hittem, a nőt vizsgálják, így teljes nyugalommal mentem. Aztán jött a villámcsapás: először ki kell zárni a férfi problémáját. Ennek módja pedig a sperma-életképesség számlálása.

Szerencsére az azonnali számlálástól megmenekültem, mert kiderült, úgy kell spermát adni, hogy az “erős” legyen, azaz legalább 72 óra szexuális önmegtartóztatás szükséges előtte. Mivel ez nem volt meg – huszonévesen és házason nem jellemző, hogy ember 3 napot kihagy -, csak új időpontot kaptam, 3 héttel későbbre, akkor akkor jelenjek meg 72 órás önmegtartóztatás után, s alaposan megmosakodva az illető helyen, majd adhatok spermát. Furcsán nézhettem, így az orvos kérdezgetni kezdett:

– Adott már valaha spermát?

– Soha, s nem is tudom hogyan kell csinálni.

– Vizeletet már biztos adott sokszor, ez majdnem ugyanaz.

– Nincs valami más módszer?

– Végülis van: belenyúlok a seggébe, a prosztatájához, attól spontán lesz egy kis spermakilövelés. De elég kellemetlen élmény, csak olyanoknál alkalmazzuk, akiknek merevedési zavaruk is van. Maga 20 éves, biztos nincs ilyen baja.

– Hát, nővel nincs, de műanyag pohárral lehet, hogy lesz.

– Ha kell, vannak segédeszközök: pornólapok.

– Nem szeretem a pornót.

– Hát, akkor vagy ráveszi a feleségét menjen be segíteni magának, vagy marad a seggbenyúlás.

Továbbra is berzenkedtem az egésztől, de ez a “feleség bemehet segíteni” szöveg kicsit megnyugtatott. De amint teltek a napok, s közeledett a vizsgálat napja, egyre inkább elfogott a rettegés. Az egész helyzet nagyon abszurdnak tűnt.

Aztán 4 nappal a vizsgálat napja előtt hihetetlen örömhír érkezett: a feleségem terhes! Persze maga a hír is kellemes volt, de ezt jelentősen növelte az is, hogy lemondhattam a spermaadást a kórházban mint okafogyottat.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás