10 megosztás

A magyar emberek biztonsága a legfontosabb – Kormányhír

Oroszország megtámadta Ukrajnát katonai erővel, ezt követően a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülést tartott. 

– Európai Uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai fellépését, vésztanácskozást fogunk tartani Brüsszelben. Úgy látom, hogy az európai egység fenntartható lesz és közös lépésekre szánhatjuk el magunkat. Katonai és rendőri egységeink megkezdték a munkát az ukrán-magyar határ térségben – rögzítette közösségi oldalára feltöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök az egyeztetést követően.

Hangsúlyozta: Magyarországnak ebből a háborús konfliktusból ki kell maradnia, mert számunka a legfontosabb a magyar emberek biztonsága, ezért szó sem lehet arról, hogy akár katonákat, akár katonai eszközöket telepítsünk Ukrajnába. Humanitárius segítséget azonban nyújtunk.

Végül elmondta: arra kell számítanunk, hogy a katonai támadást követően a Magyarországra érkező, föltehetően menekültstátuszért folyamodók száma megnő. Ellátásukra fölkészültünk, képesek leszünk gyorsan és hatékonyan szembenézni ezzel a kihívással a kormányfő szerint, aki csütörtök estétől Brüsszelben tárgyal az ukrán-orosz konfliktus kapcsán az uniós miniszterelnökökkel.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás