10 megosztás

Védelmet nyújtunk az Ukrajnából érkezőknek – Kormányhír

Magyarországnak az orosz-ukrán háborús konfliktusból ki kell maradnia, ugyanakkor hazánk az EU és a NATO tagjaként támogatja a béke helyreállítására irányuló közös uniós erőfeszítéseket, emellett a határvédelmi és humanitárius feladatokra felkészül.

A kijevi nagykövetség és a beregszászi, valamint az ungvári főkonzulátus minden munkatársa dolgozik, és segítséget nyújt a magyaroknak és a nem magyaroknak egyaránt. Az ukránok kérésére Magyarország könnyíti, gyorsítja az Ukrajnába Magyarországon keresztül érkező humanitárius szállítmányok határátlépését.

Döntés született arról, hogy az Ukrajna területéről érkező ukrán állampolgárok, illetve az Ukrajna területén jogszerűen tartózkodó ukrán állampolgársággal nem rendelkező személyek Magyarországon is benyújthatják menekültügyi kérelmüket, és a magyar hatóság ideiglenes védelemre jogosultként ismeri el őket – tudatta a frissen megalakított Nemzetbiztonsági Operatív Törzs.

A kormány különös hatáskörű szakmai döntés-előkészítő testülete az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatos kormányzati feladatok koordinálására jött létre.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás