10 megosztás

Vége?

Két hét telt el az orosz-ukrán háború kezdete óta.

Olyan erős érzésem van, hogy valakik elszámolták magukat Moszkvában. Vagy eleve ellenséges beépülés zajlott. Ugyanis az eredeti terv az volt, 72 órán belül elesik Ukrajna.

Arra volt minden alapozva, hogy nem lesz szükség hosszú hadműveletekre. Hanem vagy a meglévő ukrán vezetés megadja magát, vagy puccs zajlik le Kijevben, s az új vezetés elfogadja az orosz követeléseket.

Persze, nyilván az orosz fél meg fogja nyerni a háborút, de ennek a módja nem az, aminek kellett volna lennie.

Ez az orosz katonai győzelem ugyanis a NATO politikai győzelmét jelenti. Ami persze rossz hír.

Most már csak abban reménykedhetünk: Oroszország képes lesz gyorsan felépülni ebből a kudarcból.

Most a hírek arról szólnak, az orosz haditerv 15-napos volt eleve. De erősen kétlem ezt. Én arra számítottam, az ukrán ellenzék vezérével – Viktor Medvedcsuk – az élen ellenkormány fog alakulni pár napon belül, ez pedig nem következett be. Persze az is lehet, ezt a lépést előrelátta az ukrán kormányzat, s elzárták Medvedcsukot.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás