10 megosztás

Retteg a nyugat

Ha jól számolom, megvan az esély rá, hogy még a hónap végéig Zelenszkij elnök át lesz sorolva a hős státuszból az áruló státuszba.

A valóság kijózanító hatása csodákra képes. A halivúdi báb elkezdett gondolkodni, ez nagyjából március 10. óta látható. Aztán még nemzettestvére, az izraeli kormányfő is rászólt, nem kellene-e inkább kiegyezni – kapott is ezért kemény szavakat Izrael Washingtonból.

Erősen érezhető: az ukrán elit egy része komolyan elkezdett azon gondolkodni: vajon tényleg érdemes-e pl. Kijevet leromboltatni orosz tankokkal és bombákkal csak mert a washingtoni héjáknak ez így lenne ideális?

A nyugat pedig egyre idegesebb. Semmi se lenne rosszabb számára, mint egy orosz-ukrán kigyezés. A liberális médiák hetek óta folyamatosan erősítik az oroszellenes háborús hisztéria fokát, nem véletlenül.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás