10 megosztás

Egyetlen magyar sem kerülhet az ukrán üllő és az orosz pöröly közé – Tudatta a kormány

Nem hagyjuk, hogy belerángassák Magyarországot a háborúba - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök március 15-ei ünnepi beszédében.

Magyarországnak a háborúból ki kell maradnia, egyetlen magyar sem kerülhet az “ukrán üllő és az orosz pöröly közé”, ezért hazánk se katonát, se fegyvert nem fog küldeni a harcterekre, fogalmazott Orbán Viktor ünnepi beszédében a fővárosi Kossuth téren.

Szerinte a magunk érdekeit nekünk kell képviselnünk higgadtan és bátran, érdekünk pedig az, hogy “ne legyünk gyalogáldozat valaki más háborújában”. Magyarország világok határán fekszik, errefelé a háborúkat nem értünk és nem a mi érdekünkben vívják, és akárki győz, mi rajtavesztünk. Közép-Európa csak egy sakktábla a világ nagyhatalmai számára, és Magyarország is csak egy bábú azon. Ha céljaik úgy kívánják, fel is áldoznak minket – tette hozzá.

Kijelentette: Magyarország segít a menekülteknek, de továbbra is elutasítja a migrációt. Szerinte keresztény szívvel kell éreznünk, és magyar fejjel kell gondolkodnunk.

“Most mindenki láthatja a különbséget a szomszédból harcok elől, összekapkodott csomagokkal és gyerekkel menekülő rémült nők, és a több ezer kilométerről érkező, határunkat megostromló migránsok között” – mondta.

Jelezte: Ukrajnában a háború idején is magyarok százezrei élnek, a katonáknak és rendőröknek pedig a déli határ mellett most már keleti határunk biztonságát is fegyverrel kell garantálniuk.

A kormányfő úgy látja, “gyenge nép nem kap békét, legfeljebb megkegyelmeznek neki, gyenge nemzetnek nem jár a szabadság, legfeljebb hamis gulyás a barakkjába, gyenge nép nem tud tető alá hozni semmilyen egyetértést, legfeljebb beletörődhet a sorsába”. A béke, a szabadság és az egyetértés az erős népek jutalma, övék a jólét, az önbizalom, a biztonság és a nyugodt élet – jelentette ki. Hozzátette: “a szél mindig az erősek vitorláját dagasztja”, az ő hajójuk mindig révbe ér, őket kedveli a szerencse, és ők mindig a talpukra esnek.

 

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás