10 megosztás

Feladták

A Fidesz megnyerte a választásokat.

Honnan tudom? Hát a ballib médiákból és megmondóemberektől. Ennél biztosabb jel nincs.

Már előre elkezdődött a választási csalásra hivatkozás. Mivel klasszikus választási csalás képtelenség, hiszen mindenhol lesznek ballib megfigyelők, valamint – minden közhiedelemmel ellentétben – a magyar választási rendszer papír alapú, a választási csalás fogalma ki lett tágítva a végtelenségig: immár az is választási csalásnak számít, hogy nem csak a ballibek kampányolnak.

A ballib hangulat gyászos. Immár arról beszélnek, mi lesz a vereség után: maradjon együtt az összefogdosás vagy legyenek megnevezve a “bűnösök”.

Amire én számítok: MZP a saját választókerületét – a Csongrád-Csanád 04. számút – is el fogja bukni, majd nem fogja felvenni listás mandátumát – egyszerűen megszűnik mint tényező.

Az egyetlen ünneplő erő a DK, mely egyszerűen nem veszíthet: ha nyer a ballib koalíció, akkor ők nyertek, ha meg veszít, akkor MZP vesztett, aki csak azért tudta legyűrni az igazi jelöltet, Gyurcsánynét, mert fideszesek rá szavaztak.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás