10 megosztás

Pár kedvező hír

A választási eredmények között van pár apróság, ami nagy örömet okoz.

Jó hír kiemelten: minden előzetes híresztelés ellenére szülővárosom (Budapest) nem minden körzetében lett ballib győzelem.

Szél Berni veresége szintén nagyszerű hír. Sikerült neki az utóbbi években egy kifejezetten kellemes politikusból a leggerinctelenebb szemétté kinőnie magát. Külön öröm számomra, abban a körzetben indult, melyben én egy időben laktam.

Az én mostani körzetemben persze a ballib jelölt nyert, de ott eleve nem is lehetett másra számítani.

Az elkurvult LMP minden vezető személyisége csúnyán bukott!

Ahogy a Jobbik emberei is nagyot buktak, sőt még nagyobbat. Ugyanis a Jobbik egyetlen egyéni körzetet se tudott megszerezni.

A 19 nyertes ballib körzet megoszlása a következő:

  • Párbeszéd: 5,
  • DK: 4,
  • Momentum: 4,
  • MSZP: 4,
  • LMP: 2.

Gyakorlatilag a Jobbik megszűnt, helyét átvette az eredeti Jobbik, ezúttal Mi Hazánk név alatt.

Lassan kipukkadt a lufi: nem lehetséges se modern liberális szélsőjobb, ez teljesen idegen jelenség Magyarországon, se nyugatmajmoló zöld párt. Nekem persze különösen az LMP bukása a jó hír: a Jobbiktól mindig viszolyogtam, minden korszakában, míg a Schiffer-féle LMP-t szimpatikusnak találtam.

A nagypofájú Czeglédi Csaba is elbukott. Sajnos ikertestvére, 6házi nem.

S persze a legeslegkellemesebb hír: MZP bukása. Sose szerettem Lázárt, nekem az ő stílusa viszketően irritáló, de most őszintén örültem győzelmének.

Azt hiszem mára elég ennyi sok jó hír. Pedig még sorolhatnám.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás