10 megosztás

Frakciók

Vicces eredmény a ballib frakciókban.

Ha senki se mond le mandátumáról és a követségi szavazatok se hoznak változást, akkor a következő a belső ballib mandátumarány:

  • DK: 16 (ebből listás: 12),
  • Jobbik: 9 (ebből listás: 9),
  • Momentum: 9 (ebből listás: 5),
  • MSZP: 9 (ebből listás: 5),
  • Párbeszéd: 8 (ebből listás: 4),
  • LMP: 5 (ebből listás: 3).

Jól látható: a párbeszédesek a legokosabbak, sikerült biztosan győztes körzeteket kiharcolniuk 0,1 %-os országos támogatottsággal. Az LMP-sek meg a legbutábbak. Aminek nagyon örülök.

Számomra kiváló hír a Jobbik totális pofáraesése, összes mandátumukat azoknak köszönhetik, akik ellen alakultak annak idején – ez mindenképpen komikus.

S természetesen igaz lett fő jóslatom: a DK képtelen nem nyerni. S nyert is. A ballib tömbön belüli súlya keményen nőtt.

S persze a fő eredmény a legérdekesebb: az összes ballib párt + az akkor még nem ballib Jobbik és LMP együtt 2,7 millió szavazatot kapott 2018-ban, alig elmaradva akkor a Fidesz 2,8 milliójától. Most ugyanezek egyesülve 1,8 milliót értek el a Fidesz 2,7 milliójához képest.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás