10 megosztás

MTV

Szerintem Bencsik Gábornak igaza van: hülyeség a magyar állami tv-csatornák elzárása az ellenzéktől. S hozzáteszem: ez teljesen kontraproduktív is.

Én pl. évek óta nem nézek magyar állami tv-t, egyetlen műsor kivételével: az Ez itt a kérdés… című műsort rendszeresen nézem.

Szeretném megosztani az orosz példát: Putyin pártjának 72 %-os többsége van az orosz parlamentben, s az ellenzék legnagyobb része se kemény ellenzék (alapvonalakban támogatják a kormányzatot, csak egyes kérdésekben kritikusak), alig 20-nál kevesebb olyan képviselő van a 450-fős orosz parlamentben (annak fontosabb alsóházában), aki magyar fogalmakkal is ellenzékinek nevezhető.

De ennek ellenére az orosz állami tv-csatornákon megrendezett vitaműsorokban szinte mindig van ellenzéki, sokszor parlamenten kívüliek is. Enélkül egyszerűen nézhetetlenné és dögunalmassá válna az egész.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás