10 megosztás

Az emberevők immár holokauszttúlélőket falnak fel

Amikor egy propagandagépezet elkezd egyre erősebben bulvárosodni, az biztos jele annak: a gépezet működtetői nem biztosak magukban.

A hír, hogy egy 91 éves holokauszttúlélő is meghalt Mariupolban pontosan ilyesmi. A két adat között ugyanis semmilyen kapcsolat nincs.

Ha pedig mégis lenne kapcsolat, az pont az ukránok számára lenne kedvezőtlen. Ukrajnában ugyanis a zsidók likvidálását a világháború alatt nem német, hanem elsősorban ukrán egységek hajtották végre.

Az ukrán propagandista persze profi. Hiszen tudja, a mai nyugat kedvenc történelmi tragédiája a zsidó holokauszt. Így aki ezzel kapcsolatos az áldozatai oldalon, az kiemelt tiszteletet élvez, aki meg az ellenoldalon, az kiemelt megvetést.

Volt ilyesmi a szovjet propagandában is. Ha egy bűnözőről valami nagyon-nagyon csúnyát akartak mondani, elmondták, hogy áldozatai között volt egy háborús veterán is. A fiatal munkakerülő huligán, aki soha semmit se tett le az asztalra, képes volt kezet emelni arra az idős emberre, aki életét kocláztatta hazája védelmében! Micsoda gazember! Szóval ez plusz 5 év munkatábor, s még jól is járt, mert golyót érdemelne – ha élne a nagy Sztálin, ő saját kezüleg eresztett volna ólmot a mocskos pofájába!

Javaslatom még hírre: egy ukrán terhes anyát élve felfaltak az oroszok, kisgyermeke szeme láttára – természetesen Putyin közvetlen utasítására, erre bizonyíték is van, egy lehallgatott telefonhívás Putyin és a kannibál osztag között! Még fel lehetne kérni Korózs Lajost is, ő nagyon ért ehhez a műfajhoz.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás