10 megosztás

Megalakult az ötödik Orbán-kormány – Adta hírül a kormány

Esküt tettek a miniszterek a Parlamentben.

Orbán Viktor miniszterelnök bemutatta ötödik kormányának tagjait a Parlamentben.

A kormányfő Semjén Zsoltot általános miniszterelnök-helyettesnek kérte fel, nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyház-diplomáciáért felelős miniszterként. Az Agrárminisztériumot Nagy István, a Belügyminisztériumot Pintér Sándor, az Építési és Beruházási Minisztériumot Lázár János, a Honvédelmi Minisztériumot Szalay-Bobrovniczky Kristóf, az Igazságügyi Minisztériumot Varga Judit vezeti.

Orbán Viktor a Kulturális és Innovációs Minisztérium irányításával Csák Jánost, a Külgazdasági és Külügyminisztérium vezetésével ismét Szijjártó Pétert bízta meg.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda élére újra Rogán Antal kerül, a Miniszterelnökséget Gulyás Gergely irányítja tovább. A Pénzügyminisztériumot Varga Mihály, a Technológiai és Ipari Minisztériumot Palkovics László vezetheti.

Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter, Navracsics Tibor pedig területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter lesz.

Először ismertették Novák Katalin köztársasági elnöki átiratát a miniszterek kinevezéséről, akiket az Alaptörvény szerint a kormányfő javaslatára a köztársasági elnök nevezhetett ki. Ezt követően Orbán Viktor bemutatta új kormányának a minisztereit a Parlament előtt, majd a kormányfő beszédet mondott, a miniszterek pedig esküt tettek. Ezzel hivatalosan is megalakult az új kormány.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás