10 megosztás

Kiváló dolgozó

A Burger King 20 dollár értékű ajándékkal “lepte meg” a dolgozóját.

Kelet-Európában ez nem hír.

Nekem volt már olyan munkahelyem, mely egy darab laminált A4-es lappal lepett meg munkahelyi évfordulómra, melyre az volt írva “gratulálunk, te x éve vagy a dolgozónk! jó egészséget és sok sikert!”.

A jelenlegi – szintén amerikai – munkahelyem ehhez képest kifejezetten bőkezű: múltkor egy mackófejjel hímzett takarót adtak, egy noteszt céges feliratú tollal, s mellé egy üdvözlőlapot a legnagyobb főnök személyes aláírásával. A takaró még hasznos is, máig néha betakarózom vele, a kisebbik kutyám kicsit megrágta ugyan az egyik végét, de ma is használható állapotú. Ráadásul volt annyi jóérzés a cégvezetésben, hogy nincs rajta a takarón a cég neve.

A vonatkozó amerikai vicc, hangsúlyozom, eredeti amerikai vicc, nem csúnya komcsi vicc:

A cégtulajdonos összehívja év elején a dolgozóit, felszólítja őket, nézzenek ki az iroda ablakán: ott egy tűzpiros új Ferrari áll. Mire megszólal a tulaj:

– A tavalyi évben keményen dolgoztatok. Ennek köszönhetően megvehettem magamnak ezt a gyönyörű kocsit. Ha idén is ilyen jól dolgoztok, jövőre vehetek magamnak még egyet!

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás