10 megosztás

A progresszokereszténység szent alapító okmánya

MZP egyszer guberált Hódmező végén. Ekkor meglátott egy csodás látványt: egy égő patkányt, mely azonban élt és virult, mintha a lángok nem érintenék testét. Közelebb ment MZP, mire a patkány megszólalt “Én vagyok a Filantróger, aki a szegényektől elvesz és a gazdagoknak ad. Vedd le gumicsizmádat a lábadról, Peti, mert a hely, ahol állsz szent föld.”.

MZP visszakérdezett: – Te vagy a Zelenszki Géza? Mire a patkány: – Nem, de szólíts csak Gyuri bácsinak.

Aztán elmagyarázta: – Látom évek óta a ballib agytröszt nyomorúságát és töketlenségét, ezért jöttem el, s téged bízlak meg, szabadítsd meg a libbantakat Zorbán uralma alól.

– De miért pont én? Én csak egy kétbalkezes porszívóügynök vagyok – mondta MZP.

– Ne aggódj, Peti, megtömöm zsebed milliókkal, ettől megjön erőd. Plusz melléd állítok egy csodaszép manökent, Katit, aki időnként vetkőzve fog kampányolni melletted. Így 100 %, hogy sikeres leszel, s elvezeted a libbant sereget Zorbán elnyomása alól egy új európai jogállamba, ahol a macskabasziták, az amoraliták, a perintiták, az iványiták, a szabadmadariták és a buziták uralják a közéletet.

Tízparancsolat nem lesz?

– Felesleges, majd hetente küldöm az ukázaimat.

U. i.: A végét ki lehetett volna jobban dolgozni, de elvesztettem érdeklődésemet és emiatt ihletemet is. Bocs.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás