10 megosztás

Gyáván és bátran

Minden nap nézem a híreket az ukrajnai háborúról. Minden oldal forrásait.

Ha egy nap gyanúsan kevés a hír a nyugati forrásokban, akkor tudom: az utóbbi napban, de legalábbis orákban az oroszok már megint győztek valahol.

Szóval kb. a következő kép van, nyugati szavakkal megfogalmazva: a hősies ukrán csapatok lelkesen és bátran visszavonulnak, a barbár orosz csapatok meg gyáván és pánikolva üldözik őket.

Egyébként van értelmes ukrán hírforrás is. Van egy ukrán videóblogger, teljesen amatőr, aki 100 %-ban az ukrán oldalt támogatja, le is adja az oroszellenes propagandát, de ennek ellenére mindig beszámol az ukrán vereségekről: íme.

A csecsen-kozák közös hadműveleteken azért még én is meglepődtem, íme:

Tudni kell, anak idején – XIX. sz. – az Észak-Kaukázus orosz meghódításakor a kozákok élharcosok voltak a csecsen erők ellen. Persze azóta sok idő eltelt, mégis meglepő ez a baráti egyesülés a közös ellenség ellen.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás