10 megosztás

Földikutya S. jó mérce

Föld S. a sok gusztustalan ballibbant megmondóemberek egyike. Igaz, csak második vonalbeli, de sajnos rendkívül szorgalmas.

Egyébként nekem nem is kedvencem a Bayer Zsolt. A stílusa számomra visszataszító. Ilyen volt már ballib korában is. Tartalmilag persze az esetek nagyon nagy részében igaza van, de ez a túl durva stílius kontraproduktív. Persze megértem emberileg: kiemelkedett egy közegből, s mérges. Mint amikor a volt jehovista kigyógyul és elkezd alpárian beszélni volt közösségéről. Mert saját magára is dühös, hogy egykor maga is részese volt.

Ami viszont biztos: Bayert nem lehet hiteltelenséggel vádolni. Miközben Földikutya S. erősen hiteltelen-gyanús.

Én Földikutya S.-t 2007 óta olvasom rendszeresen., Minden egyes pillanatban egyetért a hatalommal 101 %-ban (a tényleges hatalommal, nem feltétlenül az aktuális kormánnyal).

7 éve írtam egy paródiát A liberális megmondóember egy napja címmel. Bár ez nem róla szól, itt több hasonszőrűt vettem egybe, de az egyik mintám ő volt. Egyszerűen ideális minta a gerinctelenségre.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás