10 megosztás

Ez így bátor

Persze lehetne még bátrább. Íme itt.

Én régóta mondom, nem vagyok se konzervatív, se kereszténydemokrata. Sőt mindkét eszmét egyenesen ellenzem.

A kereszténydemokrácia egy hazug liberális-konzervatív eszme, melynek fő szerepe a kereszténység bemocskolása. A konzervatívizmus pedig nem más, mint késleltett, mérsékelt liberalizmus.

Én viszont azt mondom, ne keverjük a kereszténységet a politikába, ha pedig mégis ezt tesszük, akkor a tényleges keresztény elveket érvényesítsük, ne azok csomagolását. S a rossz ellen meg küzdjünk, ne csak késleltessük azt.

Persze lehet azt is csinálni, hogy szócsatákat vívunk, lásd a miénk az “igazi” kereszténydemokrácia, az övék meg hamis. Ez a csata viszont értelmetlen, ráadásul nincs is igazunk. Hiszen történelmileg tényleg ők az igazi konzervatívok és kereszténydemokraták!

Aki ma igazi konzervatív és kereszténydemokrata, az szivárványos zászlókkal vonul, abortuszjogokért küzd, BLM-aktivista, harcol a normalitás ellen, s általában ellenez mindent, ami jó a kisembereknek. Az különbözteti meg a progresszív liberálistól, hogy ellenzi a Homokbüszkeség Hónapot, szerinte ugyanis csak Homokbüszkeség Hét szükséges.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás