10 megosztás

Minden igény kielégítve

Állandóan fényképezni azért jó, mert az ember mindig kiszűri a valóságot, így annak egyes elemeit nem veszi észre, csak második nézés során, ez pedig csakis filmezés/fényképezés segítségével lehetséges.

A marmarisi szállodánk recepcióját persze azonnal kiszúrtam.

De a kitett zászlókat az épület bejáratánál csak utólag észleltem:

A legtöbb vendég orosz és ukrán volt. Sajnos nehéz őket megkülönböztetni, mert mindkét csoport oroszul beszél. Talán egyszer hallottam egy ukrán mondatot elhangzani.

Én alapvetően úgy okoskodtam, hogy ahol középkorú nőt látok férfi nélkül, az ukrán, mert a férje nem utazhatott vele a katonaköteleskorúak kiutazási tilalma miatt. Míg ahol nő és férfi együtt nyaral, azok oroszok. Persze tudom, kissé merész ez a módszer, de talán valamennyire közelít a valósághoz.

Az állandó fényképezés fő terhe: aztán napokig tart az anyag feldolgozása. Nekem most a 8 napról összesen 140 GB (giga!) anyag gyűlt össze.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás