10 megosztás

Milliárdosok hobbija

A milliárdosok szabványos hobbija a luxus, mondjuk csináltatnak egy 24-szintes jachtot, azt berendezik elefántcsonttal ívelt aranyozott perzsőszőnyeggel, nyugalmazott topmodelleket vesznek fel takarítószemélyzetnek, majd így utaznak a világ különböző pontjain található ingatlanjaik között. Közben meg intézik a pénzügyeket, hogy a vagyon növekedjen.

Van rosszabb eset. Amikor képtelen a milliárdos elfoglalni magát, így bizarr drogos szexpartikat rendez. Jó esetben csak felnőttek részvételével.

Aztán van egy olyan kategória is, melyben buzog a “tenni akarás”. Se a luxus nem vonzza, se a különféle extremitások, ő a jövőnek dolgozik.

Mondjuk tipikus példa erre Soros gazda, aki eldöntötte, Kelet-Európa egyfajta szellemi árnyékvezére lesz, aki utat mutat a régió népeinek a liberális paradicsom felé.

Kicsiben ilyen Ungár Péter is. Túl sok pénze van, s nem elégíti ki semmilyen hétköznapi cél. Ő szeret megvalósíthatatlan extrém célokat kergetni.

Adott ez az LMP nevű izé, mely eredetileg azért alakult, hogy legyen egy rendszerkritikus baloldali – a szó nem-magyar értelmében baloldali – párt, mely egyszerre határolódik el mind a ballibektől, mind a Fidesztől. Ehhez képest mára a párt a ballib tábor oszlopos tagja, kb. 0,1 % a népszerűsége, s csak az különbözteti meg őket Gyurcsányéktól, hogy gyakrabban beszélnek zöldséget.

Kicsit olyan, mint a Jobbik, csak a Jobbik még nagyobbat esett. A Jobbik Gyurcsány ellen alakult, manapság meg a DK fantomszervezeteként működik.

Végülis nem gond, még mindig jobb mintha Ungár bedrogozva tombolna.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás