10 megosztás

A határvadászok nagyon fontos missziót vállaltak – Tudatta a kormány

A biztonság és a rend minden szabadság és fejlődés alapja.

A határvadászok szeptembertől fokozatosan fogják átvenni a katonák és rendőrök szerepét, hiszen a terepismeret megszerzése érdekében kezdetben közösen járőröznek majd. A déli határ védelmére hosszú távon kell berendezkedni, mert Nyugat-Európa folyamatosan ösztönzi a migrációt.

A nemzeti konzultáció, a népszavazások és a választások eredménye is azt támasztja alá, hogy a kormány az emberekkel azonos állásponton van.

A magyar emberek döntő többsége pedig azt várja el a kormánytól, hogy megvédje a határait, és “ne alakítsa át egy kevert népességű országgá, mint ahogy az Nyugat-Európa számos nagyvárosában már megtörtént, és ahol az egyes városrészekben kialakult helyzeten már a rendőrség sem tud úrrá lenni”- hangsúlyozta a határon Rétvári Bence, a belügyi tárca parlamenti államtitkára.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pedig leszögezte: szükség van arra, hogy minél több határvadász teljesítsen majd szolgálatot. Jól látható, hogy 2015 óta milyen sikerrel tudja Magyarország védeni nemcsak a magyar, hanem a schengeni határokat is. Azonban az elmúlt időszakban fokozódott a nyomás a határszakaszokon, ezért is van szükség arra, hogy egy újabb védvonallal erősítsük a magyar határt – tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta: a kormány a határvadászoknak köszönhetően a korábbiaknál is sokkal erősebb védelmet tud biztosítani minden magyar állampolgár számára.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás