10 megosztás

Hülyeség a Marson

Már írtam erről a sorozatról – For All Mankind. Most megy a harmadik évad. Kezd egyre humorosabb lenni az egész.

Most pl. megtudhattuk a következőket, íme az 5 legfontosabb üzenet:
– Minden amerikai a lehető leghevesebben támogatja a szivárványosok ügyét, csak pár idős agyament ellenzi, de ők biztosan csak rejtőzködő homokosok.
– Az oroszok nem értenek az űrkutatáshoz, mindent Amerikából loptak valójában. Rejtély hogyan tudták megelőzni Amerikát…
– Az amerikaiak természetesen a legokosabbak a világon, gyakorlatilag nem létezik probléma, amit ne lennének képesek megoldani 25-30 perc alatt. Csak egy lelkesítő energikus vezető kell, aki összehívja a szakemberek csapatát, majd rájuk parancsol “oldjátok meg!”,
– Oroszországban a KGB van hatalmon, még maga a párt főtitkára is retteg tőlük. Aki pedig disszidál Oroszországból, annak otthon maradt családtagjait a KGB meggyilkolja.
– Az amerikai siker receptje: ha ott születtél, légy nem-fehér vagy legalább fehér homokos, de a legjobb, ha bevándorló vagy, aki a zsebében 4 és fél centtel érkezett az országba pár éve, egy szót se tudva angolul.

Egyszerűen Halivúd ma már képtelen nézhetőt alkotni. Akkora a Párt nyomása és a cenzúra, hogy hiába születnek jó ötletek, azokat gyorsan tönke teszi a hatalmas nyomás a liberális diktatúra részéről.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás