10 megosztás

Bolgár bácsi

Bolgár Gyuri bácsi akkora nagy celeb, hogy megengedheti magának még az igazság kimondását is büntetlenül.

Ha nála kisebb ballib megmondóember beszélne így, már rég megkapta volna a “Zorbán ügynöke” minősítést.

Ez jutott eszembe az egyébként is épületes Partizán-interjú kapcsán.

Szóval a bácsi elmondja: nem léteznek független, objektív médiák és újságírók, legfeljebb abban van eltérés, hogy kézivezérlés van-e vagy a saját meggyőződése szerint nem függetlenek és nem objektívek az újságírók. De olyan nincs és nem is lehet, hogy valaki független és objektív.

Na most, ez fideszes körökben triviális igazság – amit egyébként nyugaton se cáfolnak -, de a magyar ballib körökben ez ellen sokéves harc folyik.

Most mi lesz, harcba kezdenek Bolgár bácsival?

Egyébként tetszett Bolgár egyenessége. Rendesen elmondta, bizony elfogadta a kádárista kereteket, ezek ellen sose lázadott fel, tudomásul vette, hogy ezek a játékszabályok, ő csak óvatosan próbálta feszegetni, tesztelni meddig lehet éppen elmenni, de sose akart hős lenni. Mármint itt a 70-es és 80-as évekbeli karrierjéről beszélve.

Abból még esetleg baja lehet a Hofi-rajongótáborban, hogy róla is elmondta, ő se volt se hős, se lázadó. Ez ugyanis szembemegy a hivatalos ballib kánonnal.

Szeretem az ilyen szöveget. Nyilván szinte semmiben se értek egyet vele, de értékelem, hogy nyíltan beszél, nem kamuzik.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás