10 megosztás

Ha kiskutyákat ölnek, hörög a világ

Ha kiskutyákat ölnek, hörög a világ, ha embereket, akkor nem – mondja Ungváry abortuszellenes cikkében.

meglátás.

Tulajdonképpen egyetlen tévedés van cikkében, az “Embert ölni márpedig nem szabad.” mondás. Ez ugyanis nem igaz. A kereszténység sose volt feltétlenül életpárti, s nem is kell, hogy az legyen. A kereszténység feltételesen életpárti: azaz fő érték az élet, de nem abszolút érték. Van ugyanis egy sor kivétel.

Semmi gond katonának lenni és ölni, rendőrként lelőni valakit, kivégezni a bűnöst, önvédelemből ölni, sőt még a terhes anya is megölheti gyerekét, ha az veszélyezteti életét.

Ahogy egyébként az állatölés is, csak ott nyilván sokkal több a kivétel, hiszen nem erkölcstelen étkezési céllal állatot ölni se.

Az persze röhejes, hogy manapság a meg nem született gyerek kisebb érték progresszív körökben, mint a házi kedvenc. Mondom ezt úgy mint abszolút állatbarát, jelenleg 6 darab háziállatom van, ebből 2 kutya, s számomra a kutyáim abszolút baráti státuszban vannak.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás