10 megosztás

Megjátszott butaság

Épületes interjú, csak semmi értelme.

Különösen nők szeretik ezt a védekezési módszert: hülyének tettetik magukat.

Az interjúból kiderül, hogy Lendvai kb. egy ostoba liba, aki soha semmit nem tudott, értett, fogott fel. Persze tudjuk, hogy ez marhaság, a nő maximálisan intelligens, ellenkező esetben 5 percig se lett volna képes fennmaradni abban a ballib elitben, melyben pedig évekig fontos tényező volt.

Dehát így a legegyszerűbb: direkt hülyeségeket beszélni.

A kedvencem: rossz az államosítás, de jó a közösségi tulajdon. Namármost, ha nem vagyunk anarchisták – márpedig Lendvai nem az -, arra gyorsan rájöhetünk, hogy minden közösségi tulajdont valahogy irányítani, igazgatni kell, még akkor is, ha a közösségi jogosult kisszámú. S ha nagyobb számú? Mondjuk egy ország méretű? Nos, akkor is. S mi a neve az igazgató, irányító szervnek? A neve állam. Innentől pedig halandzsa a “közösségi tulajdont akarok, államit nem” szöveg. Kb. mint a “csak állatélet elvételét nem gyakorló mészárszéktől veszek húst”.

Tulajdonképpen egy dologra azonban jó ez az egész: az egyik fő ballib archetípus bemutatására. Alapvetően 3 fő ballib archetípus létezik:

  • a mindent és mindenkit lenéző gátlástalan gazember,
  • a szolgalelkű, igazodó pondró,
  • a hatalomban lubickoló nagyokos.

Azt hiszem, nyilvánvalóan ez a harmadik típus.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás