10 megosztás

A gázszankciók kérdése szerepelni fog a kérdőíven – Kormányzati tájékoztatás

Mielőbbi irányváltásra van szükség.

A rövidesen induló, a szankciókról szóló nemzeti konzultáció kérdőívén hét kérdés lesz, közöttük egy gázszankciókra vonatkozó rész – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Az ukrajnai háború kirobbanása után még egyetértés volt abban, hogy az energetikai szektorra nem terjednek ki majd az Oroszország elleni szankciók, ám Brüsszelben fokozatosan “felülírták” ezt, s a júniusban elfogadott olajszankciók mellett már a gázra is ki akarják terjeszteni a korlátozó intézkedéseket.

A júniusi döntés óta Európában meredek emelkedésnek indultak a gázárak és ez magával húzza az áramárakat is.

– Sokkal nagyobb ez az áremelkedés, mint amit a háború kirobbanása után tapasztaltunk. Az európai életre gyakorolt következmények súlyosak: vállalkozások korlátozzák, vagy állítják le a termelést, tovább emelkedik az infláció, és minden országban drágulnak a rezsiárak. – mutatott rá Dömötör Csaba.

Hozzáfűzte: a szankciók tönkreteszik a gazdaságot, ezért mielőbbi irányváltásra van szükség. Ha sokan kiállnak a nemzeti konzultáció alkalmával e vélemény mellett, akkor  ezt el is lehet érni, ezért is biztatnak mindenkit arra, hogy vegyen részt a közelgő nemzeti konzultációban.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás