10 megosztás

Butuska

A gyerekkúrástudományok gráci docense, Messisásné Szent Perinta tulajdonképpen csak figyelemre éhes túlkoros kamaszlány.

Itt szépen elmondja, hogy alig van keresztény követője. Ő ugyanis az a “keresztény”, aki az ateistáknak tetszik. Azaz nem keresztény.

Az elemi csapdákat se kerüli el, annyira lelkes, hogy akadt 40-50 hallgatója. Azt mondja, még nem lépett ki a katolikus egyházból, mert annak van nem-magyarországi, progresszív-ferencista része is. Nos, katolikus szemmel ez kétszeres abszurdum:

  • az egyháztagság ugyanis sose a földi egyházra vonatkozik, hanem az égire, abból meg miért lépne ki egy katolikus,
  • eleve nem létezik a katolikus dogmatika szerint kilépés, a keresztség sose vonható ugyanis vissza.

Ezt nem tanítják a Gráci Ateista Elmegyógyintézetben, ahol Perinta posztapokaliptikus kutató? (Kutatja Petagónia Szivárványos Ferkó római ellenpápa számára a keresztényellenes uszítás leghatásosabb módszereit.)

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás