10 megosztás

Ateista heherészet

A Klub Rádióban vidámság, a két jóbarát, Para-Kovács guru és a magyar ateisták főbonca mindenben egyetértenek. Itt most a guru boncol, a bonc meg gurul.

Jó a hangulat, hahotázva konstatálják, hogy a magyarok 98-99 %-a ateista, köztük a történelmi egyházak vezetősége.

A módszer: mindig úgy határozzák meg ki a hívő, hogy kijöjjön a prekoncepciójuk.

Egy valamit nem értek: ha a magyar lakosság szinte teljes egészében ateista, akkor a gonosz, cigány Zorbán miért tartja fenn a KDNP “kamupártot” és a kamu álkeresztény egyházakat, hiszen ezzel valőjában csak magának árt. Ha komolyan vesszük a ballib érvelést, akkor Zorbánnak masszív ateista szövegeket kellene nyomnia, hiszen az a népszerű. Hülye ez a Zorbán, hogy magának csinál bajt?

Persze előjön a legbutább ateista érv: hinni fogok Istenben, ha bizonyítják. Ez kb. olyan, mint azt mondani: elhiszem az elektromos áramot, ha majd zölden világítva nyávog.

Egyébként meg ami biztos, hogy semmiképpen se szeretnék a ballib keresztény eszményképnek megfelelni.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás