10 megosztás

Már online is kitölthető a nemzeti konzultáció – Kormányhír

Irányváltásra van szükség a szankciók terén.

Már online formában is ki lehet tölteni a nemzeti konzultációs kérdőívet a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon.

A kérdéssor hét, főként energiabiztonsági jellegű kérdést tartalmaz, de szó esik a turizmust ért szankciós károkról és az élelmiszerbiztonságunkat érintő témában is kapnak kérdést a válaszadók.

Brüsszel az emberek megkérdezése nélkül vezette be az Oroszország elleni elhibázott szankcióit, melyekről most az unióban elsőként a magyar kormány kéri ki a társadalom véleményét. 

 

Továbbra is fontos, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, valamint, hogy megpróbálja meggyőzni Brüsszelt: a háború ellenében hozott szankciós intézkedéssorozat rossz irány, nem visz közelebb a megoldáshoz, nehezíti az európai, köztük a magyar emberek életét.

Az elhibázott brüsszeli szankciók kijavításához minél több magyar embernek kell egyetértési pontokat kialakítania, csakúgy, mint az ezt megelőző 11 nemzeti konzultáció alkalmával. Minél nagyobb arányú a kormány álláspontjának támogatása hazánkban, annál erősebb lesz a kabinet pozíciója azokban a tárgyalásokban, melyek a szankciók jövőjéről és a következő brüsszeli lépésekről szólnak.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás