10 megosztás

Korcsolyáznak

Imádom, amikor a ballibek önmagukat hergelik.

A Saolin-fivérek – kínai-magyar sportolók – országot váltanak, eddig anyjuk országának zászlaja alatt voltak, most apjuk országzászlója alatt lesznek. Mi ebben a hír?

A ballib hörgés vicces, egyrészt miért költ Zorbán sportra, másrészt miért nem költ sporra. A végén majdnem odáig jutottak, hogy Saolinék Zorbán diktatúrája elleni tiltakozásként váltanak országot.

Pedig közismert, Kína állami politikájának része kínai származású külföldi sportolók megvásárlása. Számtalan ilyen eset van.

Egyébként ezzel semmi gond. Kína legalább csak kínai származásúakat vesz. Sok nyugati ország meg bárkit. Sőt nem csak nyugaton, Azerbajdzsán és Katar is szívesen űzi ezt. Egy időben a teljes azeri súlyemelőcsapat bolgárokból állt, egyszerűen évi 1 millió dolláros fizetéssel csábítottak el több bolgár súlyemelőt.

Egyébként Saolinék engem nem érdekelnek, azt se tudom pontosan mi a versenyszámuk. A téli sportokhoz még kevesebbet értek, mint a nyáraikhoz, pedig a nyáraiakban se vagyok profi.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás