10 megosztás

A szankciós politika egy lépés a háború felé – Adta hírül a kormány

Veszélyes, amit Európa művel.

Tűzszünetre, béketárgyalásra van szükség az ukrajnai háborúban – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban.

A szankciós politika egy lépés a háború felé – fogalmazott Orbán Viktor. Szerinte a szankció gazdasági természetű intézkedés, de ha ennek révén beavatkozik valaki egy konfliktusba, állást is foglal, “lépést is tesz az egyik harcoló fél irányába, azaz a háború irányába”. Ha Európa a háború részeseként tekint önmagára, akkor egyre mélyebben vonódik be a konfliktusba, ezzel pedig erősödik a minket fenyegető veszély.

Jól látszik, hogy lépésről lépésre csúszunk bele ebbe a háborúba; még nem lőnek ránk, de már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy tényleges hadviselő féllé váljunk – fogalmazott a kormányfő, nagyon veszélyesnek nevezve azt, “amit Európa művel”. Magyarország a béke nyelvén beszél, de rajtunk kívül senki nem követi ezt az irányvonalat.

A miniszterelnök kiemelte: Magyarország nem engedheti meg magának, hogy minden lépésnél vétózik, “néha el kell engednünk egy-egy dolgot”. Ahhoz viszont “ragaszkodnunk kell, hogy ránk nézve valamilyen más, a magyar érdekeknek megfelelő kivételes szabályt azért kiharcoljunk”. Ezért a szankciók “legpusztítóbb következményei alól Magyarország eddig mindig kihúzta magát” – fogalmazott Orbán Viktor.

Az a célunk a következő évre, hogy megőrizzük a teljes foglalkoztatottságot, tehát mindenkinek legyen munkája, legyen az Európai Unió átlagát meghaladó növekedés, vagyis mi ne essünk recesszióba, és a legfontosabb nemzetstratégiai céljainkat se adjuk fel: nemzetegyesítés, családok támogatása. Utóbbiakról “majd decemberben lesz értelme beszélni”.

A kormányfő kijelentette, “sosem adunk föl fontos nemzetstratégiai célokat”, ezért indított a kormány gyármentő programot, támogatja a kis- és középvállalkozásokat, rendelt el ár- és kamatstopot, segíti a vendéglátóhelyeket és a szállásadókat.

Forrás: Kormány.hu

A cikk szerzőjéról:

f Facebook
10 megosztás