10 megosztás

Felháborító ez a szólásszabadság!

Élmény, amikor a ballib újságíróhoz képest a ballib megmondóember mérsékeltnek tűnik. De ez van ebben a beszélgetésben.

Para-Kovács nem tud levegőt se venni a felháborodástól: hogyan engedhetik (kik?), hogy megjelenhessenek oroszpárti álláspontok. Krekó meg igyekszik árnyalni, megmagyaráz egyébként banális dolgokat. Para meg láthatóan már szinte kezdi fideszesnek hinni Krekót, miért ilyen mérsékelt.

Egyébként ez a titka a teljes ballib csődnek. A ballib törzszavazók kicsiny táborának kénytelen politizálni minden ballib politikus, mert az egész ballib tábor buborékban él, gyakorlatilag nem jut külső információhoz, sőt büszke rá, hogy a ballib médiákon kívül más nem követ. A ballib médiákban pedig fanatikus emberek dolgoznak, pont ilyen Para-félék.

Aztán a ballib politikus vagy alkalmazkodik vagy villámgyorsan eretnek lesz. Utóbbi esetben pedig “fideszes ügynök” lesz belőle a ballib tábor számára, amivel vége is a karrierjének.

Szóval gyakorlatilag pár tucat fanatikus ballib újságíróhoz alkalmazkodik a teljes ballib politikai spektrum.

Jó példa: az MSZP új díszéhező társelnöke. Enyhébben, de tulajdonképpen azt próbálgatja amit pár éve Botka: pedzegeti, hogy talán mégse pár aranykalitkában élő belpesti megmondóember számára kellene politizálni, hanem esetleg érdemes az emberek igényeit is időnként figyelembe venni.

S már le is csapott rá a szent ballib harag. Komjáthi Imre ugyanis szent tabut sértett: nagyon finoman, nagyon udvariasan, de kritikával illette Hadházit, óvatosan megemlítve, Hadházi kb. 4-5 ezer embert érdeklő mániái talán mégse recept a sikerre. Pedig Hadházi ma a ballib törzs élő szentje, kb. Árpi bácsi reinkarnációja: ahogy nem szabaad igazat mondani “Árpi bácsiról”, úgy a teljesen valóságszakadt Hadháziról se.

A Fidesz nagy könnyebbsége, hogy a ballib tábor ennyire balek.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás