10 megosztás

Kettős erkölcs

Az új ballib messiás, Pankotai-Trágár Lili iskolát vált. Katolikus iskolából mélyliberális iskolába megy át.

Az ok: korábbi iskolájából kiutálták, nem vállaltak vele szolidaritást se tanárai, se diáktársai.

Az ügy lényegéről nem is akarnék írni, mert csak közhelyeket tudnék mondani. A valóban érdekes a kettős erkölcs.

Képzeljük el ugyanis a fordítottját. Van XY diák egy mélyen ballib közösségben, aztán egy nap XY megjelenik egy tüntetésen, s ott olyan nyilatkozatot tesz, mellyel közössége nem ért egyet. Aztán pedig megfagy körülötte a légkör, elfordulnak tőle a közösség tagjai. Végül XY elhagyja a közösséget.

Mi lenne a ballib reakció? Kb. az, hogy győzött a közösség ereje, az erkölcs, a közösség civil kurázsit tanúsított, békés eszközökkel legyőzték a gonoszt. Hiszen ahogy XY-nak joga volt megnyilatkoznia, úgy diáktársai és tanárai is rendelkeznek ezzel a joggal, számukra pedig vállalhatatlan volt az illető nyilatkozat. S végül a közösség spontánul, demokratikusan kivetette magából az idegen testet. Hát van ennél nagyszerűbb dolog?

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás