10 megosztás

Róna bohóc vendégjátéka

Az az Új Egyenlőség egyik nagy érdeme, hogy időről időre szereti megfingatni a ballib tábor hírességeit.

Pogátsa most éppen Rónát vette elő. Először hagyta őt elmagyarázni legfrissebb mániáját, mely szerint Pál apostol a liberalizmus alapköve, majd ez a nemes páli tanítás egész Európában elterjedt, kivéve a csúnya Magyarországot. Mert míg máshol a kereszténység alulról építkezett, addig Magyarországon a hatalom építette ki. Ezért ma a püspökök Zorbán előtt hajlonganak, ahelyett, hogy Pankotai Lili mellett csápolnának.

Ezután Róna kezdte saját magát cáfolni. Gyönyörű volt.

A végén nem kapta meg a kegyelemdöfést, pedig megérdemelte volna.Róna észrevette magát, megpróbált alkotmányozásba menekülni, de itt már gyorsan le lett állítva.

A végén megköszönték a munkáját, ahogy ezt hr-nyelven mondani szokás.

Maga a téma egyébként az volt: a többségében baloldali magyar nép miért nem szavaz a baloldalra? A hivatalos ballib válasz: mert Zorbán megvette az embereket fél zsák krumplival, mert Zorbán betiltotta a független médiákat, s mert a magyarok eleve fogatlan bunkók. Pogátsáék válasza viszont szentségtörő: hogy mert a ballibek nem baloldaliak.

De azt ők se értik: miért nem termel ki akkor az ország új, igazi baloldali elitet. A válasz előttük van, de ezt ők se látják: mert erre semmi igény. A népiesség pont elegendően baloldali a többségnek, ráadásul garantáltan nem progresszívista.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás