10 megosztás

Konferencia a dezinformációról

Nagyrészt közhelyes beszélgetés, de a hangulat miatt érdemes volt megnézni.

Röviden összefoglalom.

Elmúltak a régi szép idők, amikor kevés kézben volt a tájékoztatás, s gyakorlatilag egy maroknyi nekünk elkötelezett szerkesztő kezében volt egész országok nyilvánossága.

Jött az internet, melynek eleinte örültünk mint majom a farkának, mert azt hittük, hála az új technológiáknak meg fogjuk törni a nekünk nem tetsző országok információmonopóliumát. S ezután ott is a mi embereink uralnak el majd mindent. Hiszen arra számítottunk, most a maroknyi szerkesztőnk immár ott is diktálni fog, ahol eddig pedig az ellenségeink diktáltak.

Sajnos pofára estünk. Az tény, hogy az ellenség elvesztette a monopóliumát otthon, de meglepi lett: mi is elvesztettük itthon. Plusz kiderült: a mi lakosságunk se megbízható, elkezdett többrétűen tájékozódni, már nem hisz el mindent kapásból.

S még az addig milliós hasznot hozó médiáink is mennek a csőd felé.

Lépni kell tehát. Hiszen micsoda dolog az, hogy visszaélve a szólásszabadsággal egyesek azt írják és mondják, ami nekünk nem tetszik! Tiltás kell, de legalábbis pénzügyi ellehetetlenítés. A bértrollok és az őrültek ellen, mert mindenki aki nem mi vagyunk, az vagy az egyik vagy a másik.

S a legfontosabb: meg kell nevelni az embereket, hogy sokrétűen művelt jómódó gondolkodó polgárok legyenek. Sokrétűen művelt jómódó gondolkodó polgár pedig az, aki velünk mindenben egyetért.

A kisember meg ásít.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás