10 megosztás

Nemzetbiztonsági kockázat

Próbálom elképzelni, hogy máshol betiltanak vagy csak korlátoznak egy népszerű netes platformot. Halálhörgés lenne az égig, hogy ez a szabadság vége.

De ha az USA teszi, akkor semmi gond. Hiszen “nemzetbiztonsági kockázat”.

Meg eleve idegen országban van a központ, ami iszonyatos veszély. Amikor Oroszország törvényt hozott, hogy a Google köteles oroszországi szerveren tartani az oroszországi felhasználók adatait, széles nemzetközi kampány indult az orosz “cenzúra” ellen.

S még: “Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója még december elején egy beszédben arra hívta fel a figyelmet, hogy kínai állami tisztségviselők széles körű hozzáféréssel rendelkeznek a TikTokhoz, ami lehetővé teszi számukra, hogy manipulálják annak tartalmát és vélemények befolyásolására használják fel.” – Atya Isten, vélemények befolyásolása? Mondják ezt a liberalizmus központjában, ahol állítólag sérthetetlen elv a véleményszabadság.

Egyébként az egész alapállítás még hamis is, a TikTok ketté van választva, csak a tulajdon közös és egységes, de egyébként a Kínán kívüli tevékenység szerverei az USA-ban vannak.

Bevallom, egy kicsit gondolkodtam e cikk megírása előtt: mert 2 okom is van, hogy nem akarom védeni a TikTokot – nem részletezném ezeket egyelőre -, de végül arra jutottam, könnyű lenne csak azt védenem amit meg akarok védeni.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás