10 megosztás

A béremelés nehéz ügy

A csúnya cigány Zorbán általi béremelés megzavarta a ballib törzskommentelőket.

Három verzió van:

  • Atya Isten, ezt nem tudják kitermelni a cégek! Mindenki csődbe megy!
  • Hahaha, nettó 600 euró??? Az infláció meg 200 %. Ez fekete-afrikai szint. Romániában ennek a háromszorosa a bérszint vásárlóerőben!
  • Hazudnak! Én magam és az összes ismerősöm 120 ezret keresünk napi 25 órás munkanappal, plusz hétvégén meg is ver minket a fideszes munkáltatónk, eleve a nettó médiánt kell nézni, nem a bruttó átlagot.

Régi, feledhetetlen élményem 2001-ből és 2002-ből: amikor Orbánék drasztikusan megemelték a minimálbért, Bolgár Gyuri bácsi műsorában hetekig szörnyülködtek a betelefonálók, s előadták a fenti első verziót.

Aztán nem valami fideszes gonosztevő, hanem Pogátsa Zoltán kikutatta: országosan összesen pár ezer ember vesztette el a munkáját az emelés miatt, s a cégek kb. 0,05 %-a zárt be ugyanebből az okból. Persze azonnal ki lett kiáltva komcsi fideszbérencnek.

Share this:

Related

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás