10 megosztás

HVG

Megosztás:

Lassan minden ide vezet.

Először jön a kommentek indokolatlanul szpemnek jelölése. Aztán a törlése. Aztán a nyíltan ellenvéleményű nikkek tiltása. Majd a semlegesek tiltása. Végül a saját tábor részének tiltása. Majd minden tiltása.

Most eljutott ide a HVG is.

Pedig az internet fontos szerepe a civilség. De ahogy nem kellenek a hatalomnak valódi civil szervezetek, csak saját finanszírozásúak és irányítottak, úgy a szólásszabadság is tabu. Ma már nagyon bánják a nagyurak, hogy rászabadították a világra az internetet.

Hozzáteszem, személyesen a dolog nem érint, évek óta ki vagyok tiltva a HVG-ből, annak minden kommentelési alakjában. Persze csinálhatnék naponta nikket, meg használhatnék IP-tiltás kivédést (ingyenesen is gyerekjáték), de minek tenném: semmi értelmét nem látom az anoním írásnak.

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás