10 megosztás

Sehol semmikor

Megosztás:

Ahogy számítottam rá, az Everything Everywhere All at Once című film lett az idei Oszkár nyertese. Bár kicsit meglepő, hogy nem egy ukrán alkotás lett a győztes, s még Zöldi elnök se mondott beszédet az ünnepségen. Plusz kínai színésznő nagydíja is zavaros üzenet politikailag. De mindennek az oka bizonyára orosz és kínai hekkerek bevatkozása.

A filmet még tavaly próbáltam megnézni. Egyszer elaludtam rajta, aztán másodszor is, végül harmadszorra sikerült végignézni.

Tulajdonképpen zagyva marhaság, álmiszticizmus. Az egész egyetlen értelmezhető mondanivalója, hogy a homokosok nagyon jó emberek, s mindenki tapsoljon nekik.

Ami engem zavar, hogy nem tudom az egészet mégse sárba tiporni. Ennek oka a főszereplő, akit imádok. S igen, még ezt a marhaságot is képes volt rendesen eljátszani.

A cikk szerzőjéról:

Marinov Iván

A szerző bölcsész, író, műfordító, többnyelvű tolmács, civil újságíró. 1993 óta aktívan jelen van a magyar internetes civil újságírói életben. Önmeghatározása szerint: "szabadidejében populista közíró és mélyelemző". Több internetes lap alapítója, társalapítója. A Hírújság.hu mellett alapítója, főszerkesztője és állandó szerzője a Bircahang.org társadalmi illetve közéleti kérdésekkel foglalkozó portálnak.

f Facebook
10 megosztás